Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Maastricht: De Beste Plekken om je Middag te Vullen

Lunchen in Maastricht

Maastricht is een stad die bekendstaat om haar gezellige sfeer, historische gebouwen en culinaire hoogstandjes. Hoewel de stad vaak geassocieerd wordt met haar verfijnde diners, zijn er ook tal van fantastische plekken om te lunchen. Of je nu op zoek bent naar een licht en gezond gerecht of een stevige maaltijd om je energieniveau op peil te houden tijdens het verkennen van de stad, Maastricht biedt een breed scala aan lunchopties. In dit blogpost bespreken we enkele van de beste plekken om te lunchen in Maastricht.

Tapijn

Tapijn is een populaire plek onder zowel locals als toeristen en is gelegen in het voormalige Tapijnkazerne-terrein. Dit restaurant biedt een ontspannen sfeer met veel groen en ruime zitgelegenheden, zowel binnen als buiten. Het menu varieert van lichte salades en sandwiches tot meer uitgebreide gerechten zoals stoofvlees en burgers.

Aanbevolen gerecht:

  • Broodje Pulled Pork: Een sappige pulled pork sandwich geserveerd met coleslaw en barbecuesaus op een versgebakken broodje. Perfect voor een stevige lunch.

Café Sjiek

Café Sjiek is een begrip in Maastricht en staat bekend om zijn gezellige sfeer en uitstekende keuken. Dit eetcafé biedt een mix van traditionele Limburgse gerechten en internationale favorieten. Het is een geweldige plek voor een informele lunch met vrienden of familie.

Aanbevolen gerecht:

  • Zoervleisj: Deze Limburgse klassieker, een soort zuurvlees, wordt geserveerd met frieten en appelcompote. Een must-try voor iedereen die de lokale keuken wil proeven.

Piece of Cake

Piece of Cake is niet alleen een geweldige plek om te ontbijten maar ook ideaal voor een lunchpauze. Dit charmante café biedt een breed scala aan quiches, salades en natuurlijk hun beroemde taarten en gebakjes.

Aanbevolen gerecht:

  • Quiche Lorraine: Een heerlijke hartige taart gevuld met spek, kaas en een romige vulling. Perfect gecombineerd met een frisse salade.

De Bisschopsmolen

Gelegen in een historische watermolen, biedt De Bisschopsmolen een unieke eetervaring. Dit bakkerij-café staat bekend om zijn ambachtelijke brood en vlaaien, maar biedt ook een gezond en smaakvol lunchmenu.

Aanbevolen gerecht:

  • Speltbrood met Geitenkaas en Honing: Een voedzame en heerlijke sandwich gemaakt met versgebakken speltbrood, romige geitenkaas en honing. Geserveerd met een knapperige salade.

Livin’ Room

Livin’ Room is een trendy en gezellig café dat perfect is voor een ontspannen lunch. Het menu biedt zowel gezonde als indulgente opties, zodat er voor ieder wat wils is. Hun salade bowls en wraps zijn bijzonder populair en zorgen voor een kleurrijke en voedzame lunch.

Aanbevolen gerecht:

  • Caesar Salad Wrap: Een smakelijke wrap gevuld met romaine sla, kipfilet, Parmezaanse kaas, croutons en een klassieke Caesar-dressing.

Koffie bij Joost en Maartje

Koffie bij Joost en Maartje is een geliefd café dat bekendstaat om zijn warme en gastvrije sfeer. Het is een favoriete plek onder locals en biedt een scala aan lunchopties die variëren van eenvoudige tosti’s tot uitgebreide salades en soepen.

Aanbevolen gerecht:

  • Tomatensoep met Basilicum: Een klassieke, huisgemaakte tomatensoep geserveerd met vers brood. Ideaal voor een lichte maar bevredigende lunch.

Bouchon d’en Face

Bouchon d’en Face is een charmant Frans bistrorestaurant dat authentieke Franse gerechten serveert. Het is een perfecte plek voor een rustige en ontspannen lunch, met een menu dat varieert van croque-monsieurs tot uitgebreide hoofdgerechten.

Aanbevolen gerecht:

  • Croque-Monsieur: Een klassiek Frans tosti met ham en kaas, gegrild tot perfectie. Geserveerd met een frisse salade.

Zondag

Zondag is een populair café in de wijk Wyck, net buiten het stadscentrum. Het café heeft een hippe en moderne uitstraling en biedt een divers lunchmenu met zowel zoete als hartige opties. Hun sandwiches en salades zijn een absolute aanrader en zeker de moeite waard om te proberen.

Aanbevolen gerecht:

  • Club Sandwich: Een royale sandwich gevuld met kip, spek, sla, tomaat en mayonaise. Perfect om te delen of zelf van te genieten.

Café Zondag

Niet te verwarren met Zondag, is Café Zondag een andere topkeuze voor een lekkere lunch in Maastricht. Dit café is gevestigd in het Sphinxkwartier en biedt een gemoedelijke sfeer met een uitgebreid menu. Van gezonde bowls tot uitgebreide lunchgerechten, hier vind je het allemaal.

Aanbevolen gerecht:

  • Falafel Bowl: Een voedzame bowl gevuld met falafel, hummus, groenten en een frisse dressing. Perfect voor een gezonde lunch.

Conclusie

Maastricht biedt een breed scala aan lunchopties, van gezellige cafés tot chique bistro’s. Of je nu een local bent of de stad bezoekt, deze plekken zijn zeker de moeite waard om je middag goed te vullen. Ontdek de unieke sfeer van elk restaurant, geniet van een vers kopje koffie en laat je verleiden door de heerlijke lunchgerechten die Maastricht te bieden heeft. Eet smakelijk!

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Relevant zijn voor Jouw Interesses

Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland, bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur en heerlijke culinaire

Maastricht, een van de oudste steden van Nederland, biedt een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden. Deze charmante stad in

Maastricht is een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en schilderachtige landschappen. Voor wandelliefhebbers biedt Maastricht

Maastricht, gelegen in het zuiden van Nederland, is een stad rijk aan geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. Of je nu