21 June 2021
MaastrichtNU.nl

Anita Bastiaans benoemd tot nieuwe wethouder

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 16 september is Anita Bastiaans tot wethouder benoemd door Burgemeester Penn-te Strake. Bastiaans volgt hiermee de in juni afgetreden Mara de Graaf van de SP op. 

Mara de Graaf stapte in juni op als wethouder uit onvrede met de pre-begroting. Volgens de Graaf zou er te weinig rekening gehouden worden met de sociaal zwakkeren in onze stad. Dit gegeven zorgde ook voor het terugtrekken van de SP uit de coalitie.

Bastiaans geeft aan het een eer te vinden de werkervaring die zij in het sociaal domein heeft opgedaan, in te mogen zetten binnen haar nieuwe functie. Haar portefeuille zal voornamelijk bestaan uit taken binnen het sociaal domein en dit sluit hiermee naadloos aan op haar kennis en ervaring. Helaas konden er vanwege de corona maatregelen minder raadsleden aanwezig zijn tijdens de benoeming. Maar dat mocht het enthousiasme van Bastiaans niet drukken. Bastiaans is zelf niet verbonden aan een politieke partij. Anita Bastiaans is onder andere oprichter van Athos.

Foto : Denise Denise Photography

Terug naar boven