Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Maastricht: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

Ontbijten in Maastricht

Maastricht is een stad die rijk is aan cultuur, geschiedenis en culinaire hoogstandjes. Hoewel de stad vaak wordt geassocieerd met haar bruisende nachtleven en heerlijke diners, is het ontbijt ook een belangrijk onderdeel van de dag voor zowel locals als toeristen. In dit blogpost ontdekken we enkele van de beste plekken om te ontbijten in Maastricht. Of je nu op zoek bent naar een gezonde smoothie bowl, een traditionele Limburgse vlaai of een stevig Engels ontbijt, Maastricht heeft voor ieder wat wils.

Coffeelovers

Gelegen in het hart van Maastricht, is Coffeelovers een favoriet onder studenten, professionals en toeristen. Dit café biedt een uitgebreid ontbijtmenu dat varieert van verse croissants en bagels tot gezonde yoghurt met granola en vers fruit. Hun koffie is lokaal geroosterd en van hoge kwaliteit, perfect om je dag mee te beginnen. Probeer zeker hun huisgemaakte sapjes voor een verfrissende start van de dag.

Aanbevolen gerecht:

  • Yoghurt met granola en vers fruit: Een lichte en gezonde optie die perfect is voor diegenen die hun dag fris willen beginnen.

De Brandweerkantine

De Brandweerkantine, gevestigd in een voormalige brandweerkazerne, is een uniek en sfeervol café dat bekend staat om zijn ontspannen sfeer en heerlijke ontbijtopties. Het menu biedt een breed scala aan keuzes, van klassieke ontbijtgerechten zoals scrambled eggs en bacon tot meer avontuurlijke opties zoals avocado toast en shakshuka.

Aanbevolen gerecht:

  • Avocado toast: Perfect bereid met rijpe avocado, chilivlokken en een scheutje citroensap op vers brood.

Piece of Cake

Als je zin hebt in iets zoets, dan is Piece of Cake de plek voor jou. Dit charmante café staat bekend om zijn decadente taarten en gebakjes, maar biedt ook uitstekende ontbijtopties. Denk aan versgebakken scones, croissants en een breed assortiment aan koffie en thee.

Aanbevolen gerecht:

  • Versgebakken scones: Serveer met clotted cream en jam voor een authentieke Engelse ervaring.

Livin’ Room

Livin’ Room is een trendy en gezellig café dat perfect is voor een ontspannen ontbijt. Het menu biedt zowel gezonde als indulgente opties, zodat er voor ieder wat wils is. Hun acai bowls en smoothie bowls zijn bijzonder populair en zorgen voor een kleurrijke en voedzame start van de dag.

Aanbevolen gerecht:

  • Acai bowl: Boordevol antioxidanten, vers fruit en granola, een perfecte keuze voor een energieke ochtend.

Petit Café Moriaan

Petit Café Moriaan is een knus café gelegen in een van de oudste gebouwen van Maastricht. Dit café straalt een authentieke en gezellige sfeer uit en biedt een klassiek ontbijtmenu met broodjes, eieren en natuurlijk Limburgse vlaai. Het is de ideale plek om in alle rust te genieten van een kop koffie en een krant.

Aanbevolen gerecht:

  • Limburgse vlaai: Een must-try voor iedereen die Maastricht bezoekt. Deze traditionele taart is er in verschillende smaken zoals abrikoos, kers en rijstevlaai.

Koffie bij Joost en Maartje

Koffie bij Joost en Maartje is een geliefd café dat bekend staat om zijn warme en gastvrije sfeer. Het is een favoriete plek onder locals en biedt een scala aan ontbijtopties die variëren van eenvoudige croissants tot uitgebreide ontbijtplateaus. Hun koffie is uitstekend en ze bieden ook een heerlijk assortiment aan theesoorten.

Aanbevolen gerecht:

  • Ontbijtplateau: Inclusief vers brood, kaas, vleeswaren, yoghurt, fruit en een vers gekookt ei. Perfect om te delen of jezelf mee te verwennen.

Zondag

Zondag is een populair café gelegen in de wijk Wyck, net buiten het stadscentrum. Het café heeft een hippe en moderne uitstraling en biedt een divers ontbijtmenu met zowel zoete als hartige opties. Hun pancakes zijn een absolute aanrader en zeker de moeite waard om te proberen.

Aanbevolen gerecht:

  • Pancakes: Geserveerd met vers fruit, ahornsiroop en een vleugje poedersuiker. Een heerlijk begin van je zondag (of elke andere dag)!

Café Zondag

Niet te verwarren met Zondag, is Café Zondag een andere topkeuze voor een lekker ontbijt in Maastricht. Dit café is gevestigd in het Sphinxkwartier en biedt een gemoedelijke sfeer met een uitgebreid menu. Van gezonde havermout tot uitgebreide ontbijtbuffetten, hier vind je het allemaal.

Aanbevolen gerecht:

  • Havermout: Gemaakt met amandelmelk, vers fruit en honing. Een voedzame keuze die je de hele ochtend energie geeft.

Conclusie

Maastricht biedt een breed scala aan opties voor een heerlijk ontbijt, van gezellige cafés tot trendy hotspots. Of je nu een local bent of de stad bezoekt, deze plekken zijn zeker de moeite waard om je ochtend goed te beginnen. Ontdek de unieke sfeer van elk café, geniet van een vers kopje koffie en laat je verleiden door de heerlijke ontbijtgerechten die Maastricht te bieden heeft. Eet smakelijk!

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Relevant zijn voor Jouw Interesses

Maastricht, de hoofdstad van Limburg, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en Bourgondische levensstijl. Maar naast deze culturele

Maastricht, de hoofdstad van Limburg, staat bekend om zijn historische charme en bruisende cultuur. De stad herbergt een schat aan

Maastricht, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt een rijke mix van geschiedenis, cultuur en culinaire hoogstandjes. De stad staat

Welkom in Maastricht, een stad vol charme, geschiedenis en cultuur. Maar naast de prachtige oude gebouwen en gezellige straatjes, heeft