30 November 2021
MaastrichtNU.nl

Oost West Maastricht Best

Jo Welie tekent in zijn boek Oost West Maastricht Best niet alleen zijn levensverhaal op, maar ook zijn grote liefde voor deze stad.  

De 74-jarige Maastrichtenaar publiceerde een boek over zijn leven in, en liefde voor, de stad Maastricht. Jo kreeg 2,5 jaar geleden het idee om een boek te gaan schrijven. Na gesprekken met zijn persoonlijk begeleider Jan van Cruchten werd al snel besloten de pen daadwerkelijk op het papier te zetten.

Jo woont bij Radar vanwege zijn verstandelijke beperking. Het boek van Jo, een chauvinist pur-sang, werd een jaar geleden al gepresenteerd. Alleen was het bereik tot nog toe helaas klein. Jo zijn boek is een mooie toevoeging aan de collectie van de Maastrichtse boekenverzamelleraar en is te koop in het Centre Céramique. 

Het is ook een boek over mooie herinneringen aan zijn reizen. Griekenland, Rusland, de Verenigde Staten, Canada, Italië, Frankrijk en Indonesië zijn enkele van de landen die hij heeft bezocht. Jo is verhalenverteller en wereldreiziger. Dat laatste in ruste want de behoefte om de wereld te zien is nu voorbij. Jo heeft genoeg gereisd.

Terug naar boven