30 November 2021
MaastrichtNU.nl

Met serpentines op de bank

Dat het komende carnavalsseizoen ten prooi valt aan corona is ondertussen alom bekend. Toch legt niet iedere carnavalist zich hier zomaar bij neer. Jeffrey Curfs uit Blauw dorp is zo iemand. Curfs bedacht een alternatief om toch, zij het in een totaal andere vorm, de 11e van de 11e te kunnen vieren.

Ere wie ere toekomt: de vrouw van Jeffrey is degene die met het idee kwam. Jeffrey omhelsde het idee van zijn partner Corinne enthousiast en gaf het vorm. Normaal gesproken begint voor het koppel ,dat lid is van De bende vaan ketótsj, op de 11e van de 11e hun favoriete seizoen van het jaar: het vastelaovendsseizoen! Ze hadden het wel verwacht, dat de carnaval in het water zou vallen door de gevolgen van de coronacrisis. “Neet leuk” zegt Jeffrey “veer leve hijj ’t ganse jaor nao touw”. “Nu is het door de zure appel heen bijten, maar het zij zo”voegt hij eraan toe.

Samen met een vriend heeft Curfs in het begin van de coronacrisis al een corona-hoesparty gehouden op Meer Vandaag, het lokale tv station van de gemeente Meerssen. Curfs, die DJ is, was te volgen op het kanaal en mensen konden verzoekjes voor hun lievelingsnummer doorsturen. Dit werd zo een succes dat de hele show een tweede maal werd opgevoerd. Tot grote tevredenheid van de kijkers.

Nu gaat Jeffrey de 11e van de 11e een livestream houden op zijn site www.jeffreycurfs.nl. Bezoekers van de site kunnen kiezen of ze een videostream of een enkel een geluidstream willen volgen. Ook is het geheel te volgen op de tv zender Meer vandaag. Een vooraankondiging van zijn digitale 11e van de 11e leverde veel positieve reacties op facebook op. Een persoon meldde zelfs een dag vrij op te nemen om de stream te kunnen volgen. Van s’morgens 11:11 tot s’avonds 22:00 uur zal Jeffrey vastelaovendspleetsjes

Terug naar boven